torstai 16. kesäkuuta 2011

Suuryhtiöiden ja eliitin kontrolloima Suomen media

Tilanne median suhteen on Suomessa hyvin samanlainen kuin Amerikassa: se on harvojen käsissä ja toimii valtaapitävien äänitorvena. Sanomalehdet ja tv-uutiset ohjaavat ihmisten huomion kaikkeen muuhun kuin siihen, mikä on olennaista. Eli kuka yhteiskunnassa ja maailmassa käyttää todellista valtaa, ja mitkä ovat heidän tarkoitusperänsä. Tähän on yksinkertainen selitys: todellisen vallan käyttäjä ja median hallitsija ovat yksi ja sama taho, suuryritykset ja ylikansallinen eliitti.

Suomen kaupallisen median omistaa lähes kokonaan kolme suuryritystä: Aatos Erkon dynastia Sanoma (Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Nelonen...); Alma Media (Iltalehti, Aamulehti, Kauppalehti...); ja ruotsinjuutalaisen suvun perustama ja omistama Bonnier (MTV3, Radio Nova...).

Kenties Suomen arvovaltaisimpana pidetty yksittäinen viestin, toisten sarkastisesti "pravdaksi" kutsuma Helsingin Sanomat on kaikkein selvimmin kytköksissä ylikansalliseen eliittiin, onhan sillä ollut melko säännöllisesti edustaja Bilderberg-kokouksessa: Aatos Erkko, omistaja (1994); Janne Virkkunen, päätoimittaja (1998, 2001); Olli Kivinen, kolumnisti (2003); Antti Blåfield, toimittaja (2008, 2010); ja Mikael Pentikäinen, päätoimittaja (2011). Tämän vuoden kokoukseen osallistui myös entinen Aamulehden päätoimittaja Matti Apunen, joka oli aiemmin myös Ruben Stillerin "Pressiklubin" vaihtuva "mediakritiikkiä" esittävä journalistijäsen. Näkeekö joku muu tässä surkuhupaisan farssin ainekset?

Entä Yle, suomalaisten ikioma kansansivistyslaitos? Ylen uutistoiminnan vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen kävi Bilderberg-kokouksessa heti aloitettuaan tehtävässään vuonna 2007, johan sattui. Liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen osallistui kokoukseen vuonna 2001 ja siirtyi pian tämän jälkeen Ylen ohjelmajohtajaksi. Ylen entinen toimitusjohtaja (1994-2005) Arne Wessberg on ollut toisen eliitin aivoriihen, Trilateraalisen komission jäsen, kuten on myös nykyinen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

http://maallikkoapuri.blogspot.com/2011/01/kenen-hallussa-amerikan-media-on.html
http://maallikkoapuri.blogspot.com/2009/10/jesuiitta-joseph-retinger-bilderberg.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti